Je haar kammen, wat moet je wel en wat moet je niet doen?

Haren kammen is een bezigheid die al bijna net zo oud is als de mensheid zelf. Het is dan ook niet zo vreemd dat de eerste kam al ver voor Christus in China gebruikt werd. Zo eenvoudig als kammen lijkt, er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet passen om te voorkomen dat je je haar beschadigt. In deze post zullen wij kort nog eens alle do’s en dont’s op een rijtje zetten.

1. Het is lang niet altijd nodig om je haar elke dag te kammen. Je haar heeft af en toe rust en tijd nodig om te herstellen. Als je je haar elke dag kamt gun je het geen tijd om zichzelf weer van nieuwe energie te voorzien. Wij adviseren je dan ook om minsten één keer per week je haar niet te kammen of te veel te verzorgen. Het is even slikken maar je moet er wat voor over hebben om mooi en gezond haar te hebben!

2. Kam je haar niet als het erg nat of helemaal droog is. De meeste van ons kammen hun haar als het droog is, of als ze net uit de douche komen en het nog nat is. Het is het beste om je haar te kammen als het ietwat nat is maar niet doorweekt. Je kam gaat zo het makkelijkst door je haar en dit voorkomt dat je haren uittrekt. kammen

3. Let op de manier waarop je kamt. Het is beter om langzaam en met gevoel te kammen dan dat je haastig en geforceerd door je haar heen gaat. Dus ook al heb je haast. Het is het beste om een kwartiertje eerder op te staan en je haar zorgvuldig en langzaam te kammen. Elk haar telt immers!

4. Gebruik een hoogwaardige kam. Voor iedereen, maar helemaal voor mensen met black hair, is het uitermate belangrijk dat je een kwalitatief hoogwaardige kam gebruikt. Let er op dat de tanden van je kam ver uit elkaar staan en dat je kam goed is afgewerkt. Dus zonder scherpe randen of hoeken waar haar achter kan blijven hangen. Sommige mensen proberen helemaal geen kam te gebruiken. Als het voor jou werkt is het natuurlijk een mooie optie maar let er dan wel op je haar geen klitvorming gaat vertonen.

Voor nog meer tips omtrent het kammen van (natural) hair verwijzen we je graag door naar dit filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *