Black hair verven, wat je moet weten

Of je nou gek wilt doen en je haar helemaal blond verft, of dat je wat grijze haren hebt gekleurd, het is uitermate belangrijk dat je je geverfde haar goed verzorgt. Black Hair is na het verven immers vaak nogal zwak. Als je vervolgens niet op let kunnen er lange termijn problemen ontstaan zoals gebroken punten of zelfs haaruitval. Daarom hebben wij van afrokapper.nl deze week wat tips onder elkaar gezet waarop je moet letten als je je haar wilt verzorgen nadat je het hebt geverfd.

Hydrateer je haar regelmatig
Het verven van je (natural) hair is zwaar voor je haar. Het is dan ook belangrijk dat je je haar voortdurend hydrateert tijdens en na de behandeling. Dit kan je doen door regelmatig een moisturizer te gebruiken en je haar met olie te verzorgen. Als extraatje kan je sulfaat vrije shampoo gebruiken om ervoor te zorgen dat je haar langer gekleurd blijft.

Gebruik eiwit behandelingen
Eiwit behandelingen kunnen ervoor zorgen dat je haar langer zijn kleur behoudt. Daarnaast is het vanzelfsprekend ook goed voor je haar. Een mooi beginpunt is deze post over het gebruik van eieren in haarverzorgingsproducten voor iedereen met natural hair.

Bescherm je haar
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, niets is zo belangrijk voor black hair als goede bescherming. Dit doe je door je haar de goede verzorging te geven, maar ook door beschermende hoofdbedekking te dragen tijdens het slapen. Dit is vooral belangrijk nadat je je haar hebt geverfd. Het is erg zwak na het verven en kan sneller breken. Let daarbij op dat je kort nadat je je haar hebt geverfd ook echt niet te dichtbij warmtebronnen komt of dingen zoals een föhn gebruikt.

Verf, maar met mate
Je wilt graag dat je haar er perfect uitziet. Weersta echter de verleiding om je haar te vaak te verven. Probeer lange pauzes te nemen tussen de verschillende verfsessie zodat je haar kan herstellen. Na het verven is de wortel verzwakt. Het heeft tijd nodig om weer te herstellen. Als je te kort achter elkaar je haar verft kan het gaan splijten of zelfs uitvallen. Verven mag, maar met mate!

Heb je zelf nog meer tips? Laat ze hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *