Gezond eten, voor gezond haar

Wij bij afrokapper.nl kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk voeding is voor mooi en gezond black hair. Daarnaast is het ook voor je huid handig om goed te eten. Het cliché gaat dan ook niet voor niets, je bent wat je eet! Wil je dus zachter en glimmender haar? Begin bij je dieet. Deze week hebben wij een aantal makkelijk verkrijgbare voedingsmiddelen onder elkaar gezet die jou zullen helpen om je haar gezond te maken en te houden.

Noten
Walnoten, pecanoten, amandelen, cashewnoten, ze zitten allemaal vol met seleen en gezonde vetten zoals omega 3. Deze stoffen zorgen ervoor dat je haar soepel blijft en je hoofdhuid flexibel en gezond. Je kunt deze stoffen eten maar het is ook mogelijk om er een papje van te maken en deze in je haar te smeren.

Vis
Vette vis zoals makreel, sardientjes en zalm zijn super voor je haar. Het zit namelijk vol met omega 3 vetten. Zoals je weet houdt dit je haar glanzend en gezond. Dus waar wacht je op? Op naar de visboer!

Donkere groentes
Niet iedereen vindt ze even lekker maar, niets is zo goed voor je haar als donker groene groentes zoals broccoli en spinazie. Deze groentes zitten namelijk vol met vitamine A en B. Deze vitamines helpen bij de productie van talg, een stofje dat je hoofdhuid jong en soepel houdt.

Granen
De voordelen die graanproducten met zich mee brengen voor je haar zijn erg onderbelicht. Granen zitten echter vol met hulpstoffen zoals biotine, magnesium en zink. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haar minder snel breekt. Het fijne van granen is, is dat je er alle kanten mee op kunt. Dus als verwerk je ze in je ontbijt of in een volgranen pizza, je haar zal er profijt van hebben.

Eieren
Eieren, eieren, eieren. Wij van Afrokapper.nl kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Eén van de beste producten voor je haar die moeder natuur biedt zijn eieren. Eieren zitten, net zoals wijn, barstensvol met sulfiet. Sulfiet helpt bij de productie van keratine en collageen, stoffen die essentieel zijn voor mooi en glanzend haar. Eieren eten dus!

Zoals je waarschijnlijk inmiddels hebt begrepen is je voeding een belangrijk onderdeel van je haarverzorging. Verander je dieet en je zult zien dat je haar er gezonder uit zal gaan zien. Wat vind jij zelf fijne natuurlijke producten? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *