Natuurlijke verzorging voor je haar: eieren

Moeder Natuur biedt volop stoffen en middelen die goed zijn voor je haar. Veel van deze producten heb je gewoon in je keukenkastje staan. In deze serie zullen wij bekijken hoe je deze producten kunt gebruiken om je haar te verzorgen. In deze eerste post zullen wij onze aandacht vestigen op één van de meest bekende huis, tuin en keuken producten van ze allemaal, eieren! Eieren zitten vol met gezonde proteïnen en mineralen. Het is ook niet voor niets dat bodybuilders er massa’s van naar binnen werken. In één ei zit namelijk wel zes gram eiwit en negen verschillende essentiële aminozuren. Daarnaast bevat een ei veel vitamine D. Deze vitamine is vooral in de wintermaanden voor mensen met een donkere huid onmisbaar. Dit zijn echter niet alle voordelen die een ei heeft. Eieren zijn namelijk ook erg goed voor je haar. De stoffen die in een ei zitten versterken je haar en zorgen voor een optimale groei. Je kunt de eieren eten maar je kunt ze ook heel erg leuk verwerken in je eigen gemaakte haarproducten. In deze post zullen we alvast één recept posten. Komende weken volgt meer!

Pre-Shampoo van eieren:

Pre-shampoo tegen dunne haaruiteindes:

Als je dunne haaruiteindes hebt, bijvoorbeeld door relaxen, is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen. Met dit recept geef je je haar net even dat extra stukje verzorging. Wij adviseren om minstens één keer per maand het recept te gebruiken.

Ingrediënten:

1 theelepel vloeibare honing

1 theelepel castor olie

2 theelepels olijfolie

2 eierdooiers

Bereidingswijze en gebruik
Mix alle ingrediënten samen in een kleine kom. Zorg ervoor dat er geen harde stukken meer tussen zitten en alles goed is gemixt. Breng de mix goed aan en laat het goedje 30 minuten intrekken terwijl je een douchemuts op hebt. Daarna goed uitwassen en nabehandelen met shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *